Roy Hart

 

 

Het Roy Hart Centre NL organiseert workshops waarbij (internationale) Roy Hart docenten in Nederland masterclasses en lessen gaan verzorgen. Deze workshops zijn voor alle stemgebruikers (zingend, sprekend) en niveaus (amateur, professional). De toewijding en motivatie om de stem te willen onderzoeken staat centraal.

 

De eerst van de serie workshops is met Zwaantje de Vries, de enige officiële Nederlandse Roy Hart Theatre-docent.

 

 

Workshop #1 - Zwaantje de Vries - 12-13-14 april 2018

In de workshop van Zwaantje duik je in de fundamentele elementen van Roy Hart Theatre stemwerk ondersteund door beweging en dansexpressie:

- Ontwikkeling van je vocale potentieel

- Theatrale, dansante en muzikale improvisatie

- Individueel werk in kleine groepen

- Ademhaling en fysieke oefeningen om het lichaam klaar   te maken om te zingen

- De kunst van het luisteren naar anderen en jezelf

- Het zoeken naar de dynamische bronnen van geluid

 

 

Praktische info:

Data: do 12, vr 13, za 14 april 2018

Tijd: 11.00-18.00 met 1 uur lunchpauze

Aantal deelnemers: min 6 en max. 12 deelnemers

Locatie: Vrijburcht, Amsterdam IJburg

Kosten: €300,- p.p. * inclusief uitgebreide lunch

 

Opgeven en of vragen?

Email Yinske Silva : workshop@metstem.nl

 

 

*heb je een kleine portemonnee? Mail ons even.

 

 

Over Zwaantje de Vries:

Performer, Roy Hart Theatre Teacher, Dansexpressie Docent. Woont in Nijmegen.

Ze treedt op in Duitsland, Frankijk, Griekenland en Nederland. (Theaterwerkstatt, EisFabrik, Kampnagel, Appollon et Dyonissos).

Ze geeft les bij het Roy Hart Theater, Theaterschool De Trap (Amsterdam) en in Nijmegen. Ze wordt veel gevraagd als gastdocent voor stem en dans in Berlijn, Hannover, Athene en Nederland. Ze heeft gewerkt als drama- en dansexpressie docent aan de Hildesheim- and Hannover University. Ze heeft haar eigen trainingscentrum gehad in Hannover in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten, Amsterdam. Ze is performer bij The Genetic Choir (Amsterdam), The Pré-Poëts (Nijmegen) en werkt samen met muzikanten, acteurs en dansers uit verschillende, multidisciplinaire, vooral geïmproviseerde, producties.

 

 

Over Roy Hart Theatre:

Roy Hart was een leerling van de vermaarde stemdocent Alfred Wolfsohn. Na zijn dood zette Roy Hart zijn onderzoek naar de menselijke stem voort in Frankrijk en startte het Roy Hart Theatre. De mensen met wie hij toen werkte zijn nu docenten die over de hele wereld wonen en les geven.

In Nederland zijn ook verscheidene docenten te vinden die in de geest van het Roy Hart Theatre lesgeven. Zwaantje de Vries is echter de enige officiële Nederlandse Roy Hart Theatre-docent. Om die reden wil ze onder de noemer van Roy Hart Centre NL internationale Roy Hart docenten uitnodigen om in Nederland masterclasses te geven. visit website Roy Hart Theatre

 

©Stichting metStem