Roy Hart Centre NL – wat gaat het nou over?

Het hart van stichting metStem is de stem in de breedste zin van het woord een betere en meer voor-de-hand-liggende plek in Nederland te geven. Dat is een veelomvattend streven, daarom wordt dit in elk project gespecificeerd.

Voor het Roy Hart Centre NL is dat educatie van de stem. En dan niet alleen stemtechniek, maar ook het ontdekken van jouw stem in je lijf, in je zijn, de meest diepe en complete relatie met je stem. Roy Hart workshops zijn notoir voor het niet goed in woorden kunnen weergeven wat er gebeurt: je moet het echt meemaken om het te begrijpen.

Maar je komt een heel eind met beschrijven. En daar is de laatste internationale gastdocent Kevin Crawford -founding member van het Roy Hart Centre in Frankrijk- behoorlijk goed in.

Hij schrijft regelmatig artikelen over het Roy Hart werk en is sinds kort ook bezig aan een boek over Roy Hart en zijn manier van werken, dat binnenkort uitkomt bij Routledge in een serie van performance grootmeesters/stijlen, waaronder Grotowski en butoh.

Ik raad iedere ge├»nteresseerde in Roy Hart werk aan dit boek te lezen. Tot die tijd kun je altijd een koffie met me doen (mail me op yinske@metstem.nl) om in persoon een uitleg te krijgen: wat DOE je nou eigenlijk in zo’n workshop? En wat LEER je dan?